vrijdag 31 augustus 2012

Tandpasta en Actimel

Mijn partner is gek op de Oral B tandpasta. Nu is dit erg dure tandpasta, máár gelukkig eentje die ze regelmatig promoten met goede aanbiedingen. Ergens dit voorjaar was er al eens een Geld Terug Actie waarbij je zelfs duo verpakkingen tandpasta en tandenborstels mocht gebruiken. Toen heb ik van beide artikelen een duo verpakking aangeschaft, en inderdaad keurig de aanschafprijs op mijn rekening terug gekregen.

Nu is er opnieuw een GTA, maar de duoverpakkingen mogen helaas niet meer. Toch is het nog wel lonend, want één tube Oral B tandpasta zoals zij gebruikt kost 3,99. De actie is geldig bij de Kruidvat en aankopen kan nog tot 9 september 2012 en insturen t/m 10 oktober 2012 (maar niet vergeten natuurlijk!!). Om je geld terug te krijgen heb je een kassabon én een originele actie coupon nodig, welke je meestal bij de kassa van de Kruidvat kan krijgen. Je mag per huishouden voor één tube tandpasta en één handtandenborstel geld terug vragen. En hoewel onze voorraad nog niet op is, heb ik vanmiddag toch maar even een tube opgehaald. Immers, het eet geen brood en bederven doet het ook al niet.

Onverwacht kwam ik vandaag nog een actie tegen. Het gaat om de Actimel, waarbij de vierde verpakking gratis is door middel van een Geld Terug Actie. Enigzins onduidelijk is hoelang deze actie nog duurt, want de website zegt t/m 15 september, maar in de actievoorwaarden staat t/m 2 september. Ik heb nog geprobeerd hiervoor het gratis nummer van Danone te bellen, maar dit bleek helaas maar tot vier uur bereikbaar en dat was het al geweest.
Afijn, ik kocht mijn Actimel powerfruit vandaag bij de C1000 waar deze in plaats van 1,99 nu voor 1,00 euro stonden. Daar ontdekte ik de stickers én ze bleken nogal slordig beplakt te zijn, want op een aantal verpakkingen zaten zelfs 2 stickers met actiecode. Nou zou ik nooit een actiecode van een andere verpakking halen ofzo, maar eerlijk is eerlijk ik ga ze er ook weer niet afhalen als ze er toch dubbel opzitten. Vanwege de houdbaarheid kocht ik maar 3 verpakkingen, maar zo had ik wel de benodigde 4 stickers (5 eigenlijk zelfs). De codes hiervan heb ik meteen ingevoerd op de Actimel website, en nu krijg ik 25% van de geadviseerde verkoopprijs van vier verpakkingen teruggestort op mijn rekening, dat is dus € 1,99. Voor mijn drie verpakkingen betaalde ik in totaal € 3,= en dankzij deze actie uiteindelijk dus maar € 1,-
Nou kan je natuurlijk de werzaamheid van een dergelijk product in twijfel trekken, en ja daar heb ik ook wel bewijzen voor gehoord op televisie, maar mijn persoonlijke ervaringen met zowel Actimel als Yakult zijn toch wel goed en dan vind ik het zeker fijn als ik daar in ieder geval goedkoop aan kan komen!


Zou jij gebruik maken van actiecodes die per ongeluk dubbel op een verpakking zitten?

donderdag 30 augustus 2012

Verjaardagskadootjes

De bewuste tas in het bruin
Vandaag was mijn zus jarig. En verjaardagskadootjes zijn al jarenlang een lastig verhaal. Meestal weten we beide niet iets (betaalbaars) te verzinnen wat we graag willen hebben. Tussen mijn en haar verjaardag zit maar ongeveer twee weken en elkaar geld geven willen we mede daarom niet. En van onzinnige dingen om dan maar 'iets' te geven wordt uiteindelijk niemand blij. Mijn broer en zus hebben daarom al afgesproken elkaar dan maar niets meer te geven, maar dat vind ik zelf dan weer niet leuk.

Daarom had ik een week geleden iets anders verzonnen. Mijn zus en ik hebben een gezamenlijke hobby, omdat deze redelijk uniek is en ik graag anoniem wil blijven zal ik deze gewoon hobby noemen. Voor onze hobby hebben we gezamenlijk spullen aangeschaft en ook terugkerende kosten delen we steeds samen. Nu wilden we daar nog graag iets voor hebben wat ca. 25 euro gaat kosten. Alleen wilden we, beide niet in het bezig van een geldboom, even rustig aan doen met verder investeren in deze hobby. Maar nu hebben we de perfecte oplossing: voor mijn verjaardag krijg ik van haar het halve 'hobbyding' en van mij krijgt zij voor háár verjaardag de andere helft. Zo krijgen we allebei iets wat we zeker graag willen hebben en geven we niet dubbelop uit aan én een kadootje én het 'hobbyding'. Wij beide tevreden en het 'hobbyding' is inmiddels in bestelling.

Echter heb ik vandaag tóch nog extra aan een kadootje uitgegeven. Ik kon het niet laten. Al enige tijd ben in op zoek naar een nieuwe handtas, en hoewel je van een koopjesjaagster misschien anders zou verwachten wordt dat niet nummer zoveel in de kast. Mijn oude was helemaal versleten en zijn uit nood gekochte vervanger is eigenlijk te klein voor dagelijks gebruik. Wat er in de winkels ligt is helaas óf niet mijn smaak óf véél duurder dan ik eraan wil geven. Tot ik afgelopen week op de Action website zat te kijken en daar een tas zag die én mijn smaak was én de goede maat én erg betaalbaar! Eigenlijk had ik mezelf een Action-verbod opgelegd, mijn spaarrekening vraagt dringend om aanvulling en bij de Action koop ik te makkelijk dingen die ik eigenlijk niet nodig heb. Maar hiervoor wilde ik wel een uitzondering maken.
Wat heeft zus hier nu mee te maken? Nou ongeveer een uurtje voordat ik weg zou gaan naar haar verjaardag schoot me te binnen dat ik nu nog wel even voor die tas kon gaan kijken. En hoewel ik voor mezelf graag een rustige zwarte of bruine wil hebben, bedacht ik me opeens dat zuslief de tas, maar dan in de blauwe versie, óók helemaal geweldig zou vinden. En stiekem vind ik het héél erg leuk om haar te verrassen met een onverwacht kadootje, dus vooruit dan maar. Op naar de Action en blijkbaar vond de voorzienigheid het ook een goed idee, er lag namelijk nog maar één zo'n tas en dat was precies een blauwe!

Voor mezelf moet ik dus helaas binnenkort nog een keer terug, en dan maar zien dat het me lukt om met alleen die tas naar buiten te lopen. Vanmiddag is het me wél gelukt. Oh en zuslief? Die was erg verrast door het onverwachte kado en vond zoals verwacht de tas geweldig!


Geven jullie wel eens meer uit aan kadootjes dan je eigenlijk bedacht had?