zondag 19 november 2017

Onverwachte korting

Begin deze week bezocht ik samen met mijn vriendin een Ladies Night (alweer één ja) bij het plaatselijke tuincentrum. De avond zelf was op zich wel gezellig hoewel het allemaal wat kleiner leek dan afgelopen jaren. Het ontvangen worden met een gratis shopper en (alcoholvrije) bubbels, onderweg aangeboden krijgen van wat hapjes en het na afloop meekrijgen van een klein plantje in pot maken zo'n avond toch altijd wel leuk. In de shopper zat ook een kortingsbon voor 20% korting op 1 artikel naar keuze. De avond zelf was mij wat te druk om iets uit te zoeken, maar de bon was nog tot gisteren geldig. Ik had vorig jaar een onzettend fijne warme colsjaal gekocht en wilde er graag nog eentje bij hebben. Dit leek me een goede gelegenheid om die aan te schaffen. Mijn vriendin haar bon gebruikten we voor het kopen van een doosje kerstverlichting.

Nou is zo'n colsjaal 10 euro, dus zo'n 20% kortingsbon levert dan 'maar' 2 euro  korting op. Ergens best zonde. Maar echt duurdere dingen hadden we ook gewoon niet nodig.
Voor me in de rij bij de kassa stond een jong stel met een kind en aardig wat spullen in de winkelwagen. Even gluren leerde mij dat ze in ieder geval een kamerplant van 35 euro in de kar hadden staan. Zij zouden dus veel meer profijt kunnen hebben van 20% korting dan ik. Daarom heb ik de meneer aangesproken en hem uitgelegd waar ik aan dacht en of hij misschien voor 2 euro mijn kortingsbon over wilde nemen. Zo ging ik er zelf niet op achteruit en zou hij alsnog 5 euro korting overhouden op zijn aankopen. Best een leuke onverwachte meevaller als je toch al in de rij staat nietwaar?
Gelukkig begreep meneer meteen wat ik bedoelde én had hij 2 euro los in zijn portemonnee dus dat was snel rond. Ik heb zoiets wel eens eerder gedaan, en ben dan altijd een beetje bang dat ik iemand tref die het rekenwerk achter zo'n constructie niet begrijpt. Gelukkig is het tot nu toe nog geen probleem. En hoe leuk is het dan om iemand anders te kunnen laten meegenieten van zo'n voordeeltje?


Vanmiddag was ik nog even bij de Lidl vanwege de komkommers die in de aanbieding waren voor 19 cent. Het is ongelofelijk, maar ze zagen er goed en stevig uit dus ik heb er drie meegenomen. Op de groente afdeling zag ik ineens nog een aantal bordjes hangen bij producten waarop stond "Op dit product krijgt u nog 50% korting". Ik kon het amper geloven, het ging namelijk niet om losse producten zoals met een kortingssticker maar echt om bakken vol dezelfde producten die er prima uitzagen. Ik weet eigenlijk nog steeds niet wat de reden hiervoor was. Misschien proberen ze pro-actief verspilling tegen te gaan door producten die niet hard genoeg gaan goedkoop weg te doen. Misschien was het stunten. Geen flauw idee. Maar ik ga nog eens een paar keer binnenlopen als ik in de buurt ben om te zien of ze dit misschien vaker doen. Voor nu kocht ik met deze voor mij onverwachte korting: 2 doosjes kastanjechampignons van 250 gram voor € 0,50 per doosje, een triokrop sla voor 40 cent, en 30 gram verse munt voor 50 cent. Na het eten maar meteen genoten van een heerlijk, goedkoop en daardoor natuurlijk extra lekker kopje muntthee!


Voor € 2,47


Extra genieten met een stukje pure chocolade erbij!

Hebben jullie het bij de Lidl wel eens meegemaakt dat er veel verse producten met 50% korting verkocht worden? Of heb je een andere leuke onverwachte korting gehad die je met me wil delen? 

7 opmerkingen:

 1. Ik kom erg zelden bij de Lidl.
  Wat een koopje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kom er eigenlijk ook weinig, misschien te weinig, want altijd als ik er kom denk ik Hmm misschien zou ik hier vaker moeten komen. Haha.

   Verwijderen
 2. Leuk dat je die meneer blij kon maken met de bon. Zo sla je inderdaad twee vliegen in 1 klap!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat je reageert! Ik hoop ook door erover te schrijven dat anderen misschien in zo'n zelfde situatie ook zoiets bedenken. Maakt de wereld steeds een stukje leuker toch?

   Verwijderen
 3. Ik zie het niet in alle Lidls 50% korting om sommige groenten en fruit. Maar heb er al eens gebruik van gemaakt. En inderdaad dozen vol groenten en fruit met 50% korting.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Top, dankjewel, dan is het dus géén eenmalige actie geweest. Ga ik deze specifieke Lidl even wat vaker in de gaten houden, want het is wel lekker shoppen zo!

   Verwijderen
 4. Bij ons op het dorp iedere zaterdagmiddag rond een uur of vijf veel groenten met 50 procent. altijd leuk

  BeantwoordenVerwijderen