donderdag 5 september 2013

Tankstation wc waardebonnen

Hoewel voor de meeste mensen de vakantie er weer op zit zijn wij vandaag nog vertrokken om nog een poosje met de tent van hopelijk mooi nazomer weer te genieten. Wij komen zelf uit het noord oosten van het land en de reis ging naar het uiterste zuiden van Limburg. En zo reden we vanmiddag met auto en aanhangertje over de snelweg naar het zuiden toen mijn blaas de boodschap gaf dat het tijd werd voor een sanitaire stop. En dus stopten we bij het eerst volgende tankstation.

Vroeger waren toiletten op een tankstation meestal maar een vies zooitje. Gelukkig is dat de laatste jaren sterk verbeterd, alleen zijn ze nu niet gratis meer. Een ingenieus systeem heeft men ontwikkeld wat je tegen betaling van vijftig cent via een draaihekje toegang geeft tot de net verzorgde sanitaire voorzieningen. In ruil voor je vijftig cent krijg je ook nog eens een waardebonnetje van vijftig cent te gebruiken voor aankopen in de shop van het tankstation. 

In dit geval mocht je maximaal drie van zulke bonnetjes tegelijk inleveren, en daar werd het leuk. Want lang niet iedereen gebruikt zijn bonnetje en veel mensen laten het gewoon ergens liggen. Zo had ik binnen korte tijd naast mijn eigen bonnetje nog drie bonnetjes gevonden.

Mijn partner wilde graag een kop koffie en kon daarvoor twee bonnetjes inruilen voor een euro voor het koffie apparaat waarna er nog slechts twintig cent bij betaald hoefde te worden.  De andere twee bonnetjes heb ik zelf gebruikt om zonder verdere bij betaling een rol snoep mee te kopen. En die voelde toch echt wel gratis, want die vijftig cent voor het toilet moest ik toch al betalen. Leuk meegenomen dus!

Dus als je toevallig nog eens met zo'n systeem te maken krijgt, vergeet dan niet om je heen te kijken naar bonnetjes, ze kunnen je kleine maar toch leuke voordeeltjes opleveren!

2 opmerkingen:

  1. Manlief is chauffeur en is regelmatig op bonnenjacht. Ook het knopje wisselgeld bij de koffieautomaat of het vakje voor wisselgeld wil hem nog wel eens een jackpotje opleveren...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En die 50 cent vind ik een schonere wc zeker waard. Sterker nog, dat riep m'n moeder jaren geleden in Duitsland al, terwijl het met vijf kinderen toch best aantikte. Maar dan nog: dan was m'n vader weer z'n wegenkaart vergeten, of was ineens de sproeivloeistof bijna op of zo, dus net als bij jou werd het dan toch wel gebruikt, en we kregen er een schone wc voor terug.

    BeantwoordenVerwijderen